Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezdecká stáj Granus

 

Vysočina - Stránecká Zhoř

 

 

 

  Jsme sportovní jezdecká stáj působící v malé vesničce Stránecká Zhoř na Vysočině. Zabýváme se výcvikem koní a jezdců, jejich přípravou pro jezdecké disciplíny (parkur, milibary, western). Se založením stáje byl založen i jezdecký oddíl. V současné době máme 35 členů, 15 členů s jezdeckou licencí a 3 členy s licencí cvičitele ČJF. Jezdecká stáj Granus se skládá ze stáje ve Stránek Zhoři, dále stáje na Loupežníku, stáje Peťa Jaroš a stáje Meziříčko.

 

  ​Ve Stránecké Zhoři jsme malá rodinná jezdecká stáj s kapacitou 11 boxů. Díky malému množství koní, jsme schopni zajistit individuální profesionální péči s komfortem rodinného zázemí. Pro výcvik koní a jezdců máme k dispozici menší pískovou jízdárnu, dále travnaté kolbiště se skokovým materiálem (na kterém pořádáme jezdecké závody) a přírodní terény v podobě nádherných kopců údolí řeky Balinky.

 

 

  Zaměřujeme se především na výcvik mladých koní, které má na starosti Jan Hlaváč, který je zároveň zakladatelem jezdecké stáje Granus. Své zkušenosti s výcvikem mladých koní, sbíral nejenom u nás - Zemský Hřebčinec Tlumačov, ale i v zahraničních stájích - I.B Berger - Německo - kde měl na starosti remontní výcvik.

 

  Naše sportovní jezdecká stáj se účastní mnohých jezdeckých soutěží (nejen na Vysočině), také spolupořádáme různé sportovně-kulturní akce jako jsou:

 

  • Svatováclavské ohně ve Stránecké Zhoři - jízda krále,
  • Hubertova jízda - ukončení jezdecké sezóny 
  •  Jízda pro děti a dospělé

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Naše koně