Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 5. 2008

 

Grand Step Koláček šampion 100 - denního testu plemenných hřebců 2003

 Grand step Koláček - Tlumačov.jpg

Stanice plemenných hřebců

 

    Společně se založením naší Sportovní Jezdecké Stáje zakládáme Stanici plemenných hřebců, kde budeme moci od roku 2009 uvítat jedny z nejlepších teplokrevných hřebců připouštějících v České Republice přirozenou plemenitbou.

     Úzce spolupracujeme se Zemským Hřebčincem Tlumačov . Pro rok 2009 - 2010  Plemenný hřebec Grand Step Koláček, šampion 100 - denního testu plemenných hřebců 2002.

Hřebec je již ustájen v naší stáji. Připouští přirozenou plemenitbou. Možnost ustájení kobyl na připuštění ve venkovních i vnitřních boxech, k dispozici výběh, možnost ježdění. Cena  ustájení 100 Kč/den, veterinární péče a podkovářské služby zajištěny. Možnost dovozu ustájených kobyl na připuštění pouze za cenu PHM. pro více info viz. kontakt.

Naše stránky budou včas obnoveny a doplněny foto a rodokmeny plemených hřebců, které by jsme mohli v naší stanici pro další léta uvítat a byly by jsme rádi, kdyby jste nám napsali, kterého hřebce by jste na vysočině rádi viděli.

GRAND STEP KOLÁČEK

70/832 GRAND STEP KOLÁČEK 

 

 

 

 

 

 

 

nd Step

 

2741 Grand Step Grannus Graphit
Odessa
Lutana Lungau
Agentin

766 Venezia (Q II-257)

skok ,,ST¨¨ drezura ,,S

Quoniam II Quoniam
331 Portius - Gotika
642 Venezuela Singapur
Vostrucha - 41

 

 

Grand Step

 

 

 

 

Koláček představuje v populaci českého teplokrevného koně krevní kombinaci, výstižně označovanou profesorem Hučkem jako trakénohannoveran. Označení vzniklo pro koně hřebčína Albertovec, v tu dobu patřící k československé reprezantační skokové špičce. Trakén v původu hannoverského koně hrál stejnou roli jako plnokrevník u holštýna. Dal vznik několika hannoverským liniím a podílel se na jeho zušlechťování. Ještě dnes se (i když ojediněle) v původech hannoveránů objevuje. Například v původu Grand Stepa. Vyšší podíl trakénské krve signalizuje drezurní specializaci. U hřebce Grand Step Koláček nejen pro připařování, ale i drezurní využití. Pro skokovou orientaci nemluví ani neprověřená skoková výkonnost otce i matky.

Otcem je hannoverský 2741 GRAND STEP po Grannus. O vraníku Grannusovi není třeba se vyjadřovat. Jeho chovatelská a sportovní kariéra je hvězdná a je popsána i v našem odborném tisku. Grand Step však výkonnost z důvodu zranění nemá. Do hřebčince v Tlumačově byl zapůjčen od Paula Schockemöhleho na dva roky, zplodil 141 hříbat. Jedna z jeho dcer, Parádis Petra Michálka z Příbora, se stala vítězkou finále přehlídky tříletých klisen 2003.

Matkou Grand Stepa Koláčka je bývalá albertovská chovná klisna 766 VENEZIA, vlastní sestra pepiniéra Quoniama III. Venezia dala mimo představovaného hřebce 5 hříbat, z nichž nejzajímavější je Topik (ST) po Topas. Matkou Venezie je trakénská klisna Venezuela po plnokrevníku Singapur, importovaná z hřebčína S.M.Kirova s výkoností drezura S, skoky ST.

Hřebec má více jak 50% trakénské krve. Mimo matky je trakénský předek i u Grannuse, když jeho matka Odessa je po trakénském hřebci Ocean.

VÍCE FOTO GRAND STEPA VIZ FOTOALBUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Grand Step Koláček